søndag 26. juni 2016

Fornyelse...

Noen interiørblogg blir nok denne bloggen aldri. Jeg tilhører nok de som bruker svært lite tid og penger på interiør. Men noen ganger innser selv jeg at en fornyelse er på sin plass. Det startet i grunnen med at jeg trengte en ny sofa. Jeg hadde rett og slett for få sitteplasser. Jeg vil jo så gjerne ha besøk, men når man ikke har sitteplass til mer enn tre-fire personer, så begrenser selskapelighetene seg noe... Dessuten var den gamle toseteren jeg hadde utslitt. Såvidt jeg vet, så var jeg fjerde eieren av den. Noen kjøpte den ny, noen kjøpte den brukt, noen fikk den og deretter ble den gitt til meg. Gjenbruk er helt etter mitt hjerte. Men siden jeg har katt, var det ikke aktuelt å gi den videre fra meg. Nå var den gamle sofaen moden for søppelfyllinga... Og så bortskjemt som jeg er, så har jeg husverter som har tilbudt seg å sørge for å få fraktet den gamle sofaen til siste hvile på fyllinga. 

Så plutselig kom jeg over en buesofa til en grei pris på Kontakten Bruktbutikk. Det var aldri aktuelt å kjøpe en helt ny sofa. Når man har en stripete og rampete katt kjøper man ikke helt ny sofa... Og jeg kan ikke annet enn takke trivelige folk på Kontakten. Jeg fikk hjelp til å frakte sofaen hjem, hjelp til å bære den gamle ut og hjelp til å flytte et hjørneskap. Så plutselig hadde jeg ny sofa, og Stripedyret fant seg umiddelbart til rette i den. 

Men så var det bare det at ny sofa, medførte et nytt behov. Jeg hadde jo bare et bittelite bord, egentlig var det bare et hjørnebord jeg har brukt som salongbord i halvannet år. 
Så da ei venninne tilbød meg en tur til Ikea, var jeg ikke vond å be. Og det ene førte til det andre... 
For i stua mi var det nå engang slik at jeg hadde mellombrunt bord, mørkebrunt hjørneskap, hvit bokhylle, TV-benk i lakket furu og en kommode i ubehandlet furu til å ha radioen på. Selv jeg innså at det kanskje kunne gjøre seg med en liten oppgradering av inventaret.

Så plutselig kom jeg hjem fra Ikea med flere flatpakker. Det var bare å begynne å skru... Og jeg kan stolt fortelle at jeg klarte å montere alt helt selv. Ønsket meg litt mer muskelkraft mens jeg holdt på. Men bortsett fra det, var det bare gøy å sette sammen møblene. 
Den gamle TV-benken, som allerede har gått i arv flere ganger, er gitt videre sammen med det gamle bordet. Veldig kjekt når noen kan bruke det man selv ikke har bruk for lenger. Og den kommoden som skimtes på bildet har fått plass på soverommet. Og en ny TV-benk med plass til både TV og radio pryder nå stua mi, sammen med en ny CD-hylle. Endelig har jeg fått CD-ene mine ut av skapet og opp i ei hylle. Godt å kunne finne igjen de platene jeg har lyst til å spille. 
Og til slutt er jeg veldig fornøyd med å ha kommet fram til en fleksibel og smart løsning i forhold til stuebord. Når man har liten stue er det begrenset hvor stort bord man har plass til. Men ved å sette sammen to bord, har jeg fått en løsning som ikke tar allverden med plass. Og som enkelt kan tilpasses antall gjester. Nå er jeg klar til å ta imot besøk her i min vesle stue. 
Siden dette tross alt er et innlegg om interiør. Så kan jeg opplyse om at den totale fornyelsen kostet den enorme sum av knapt 2000kr. Da har jeg kjøpt sofa, TV-benk, CD-hylle og to bord. Å kjøpe dyrt inventar er nok ikke helt meg... 


10 kommentarer:

 1. Vellykket oppgradering etter bildene å dømme.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk-takk. Jeg er veldig fornøyd selv ihvertfall. :)

   Slett
 2. Det ble veldig bra!! Sofaen var dessuten god å sitte i...og stooor, så nå har du plass til mange :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå kan dere komme og spise hos meg, uten at dere må sitte oppå hverandre... :)

   Slett
 3. Imponert over IKEA-montering!! Der har jeg ti tommeltotter. Det ser veldig bra ut :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Synes sånn montering er moro jeg. Skulle bare hatt litt mer muskelkraft. En del av skruene var litt harde å få på plass.

   Slett
 4. Se der, ja! Gjennomført og fint :) Og nå har du plass til mange gjester.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Ja, nå har jeg plass til mange gjester. Satser på mange kaffeslaberas utover høsten. :)

   Slett
 5. Dette ble kjempefint ! Og du trengte mer sitteplass, så dette ble bra :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er kjempefornøyd. Det var behov for flere sitteplasser. Og det utrolige er at stua faktisk virker større selv om jeg har fått inn større sofa.

   Ps: kommentaren din hadde kommet dobbelt, så jeg slettet den ene...

   Slett