onsdag 7. august 2013

Sommerferie del 2

Fredag 19.juli kom niese Linda og hentet meg. Sommerferiens andre del startet. Og på veg fra meg til henne møtte vi denne gjengen. Og de passer jo fint inn i Trønderfår de...
Hjemme hos Linda og hennes samboer Kristian fikk jeg hilst på lille Sofie for første gang. Da var det bestemt at hun skulle bli min. Men navnet var ikke klart på det tidspunktet. Det ble ihvertfall kjærlighet ved første blikk fra min side. Jeg er ikke overbevist om at det var gjensidig der og da. Jeg tror det ukjente mennesket var litt skummelt...

Etter at vi hadde hentet Kristian, gikk ferden til Lundamo for å hente Sigrid. Og så var vi fire klare for en lang natt i bil. Turen sørover gikk veldig greit. Vi hadde noen små og regelmessige pauser ved diverse bensinstasjoner. Ungdommene byttet på å kjøre, mens vi to halvgamle sløvet i baksetet. Og vi var framme i Vennesla et par timer tidligere enn planlagt. Jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle ringe og vekke fetter Arvid kl 5 om morgenen, men det gjorde jeg... Vi skulle få låne huset til ham og kona, så da måtte han vekkes... Og jeg er veldig takknemlig for at vi fikk låne huset. Det var en super feriebolig!
Etter noen timers søvn, gikk ferden til familien i Øvrebø. Det var godt å se igjen Natalie, Thomas og ungene. Ja, også fikk vi endelig hilse på lille Magnus. Den store lille gutten rakk å bli 20 dager gammel før jeg fikk møte ham. Og det var absolutt feriens høydepunkt. Det er noe spesielt ved å ønske et nytt familiemedlem velkommen til verden...
Og selvsagt var det stas å få noen dager sammen med Dina og Sebastian igjen. Blir mye savn når ungene bor så langt unna.
Søndagen hadde Natalie trommet sammen til grillparty for hele slekta. Og det var fantastisk moro å møte igjen masse slekt. Ja, og det var mange der jeg ikke hadde møtt før også. Største overraskelsen var nok at slektas eldste, vår tante på noen og åtti år, møtte opp. Vi hadde ingen anelse om at hun skulle komme. Og med tanke på alder og helse var det vel ikke noen som trodde hun ville ta turen til parken den dagen. Men vi fikk oss en gledelig overraskelse.  Jeg tok ikke mange bildene den dagen. Og av de få jeg tok, er det bare dette av Magnus jeg kan publisere her i bloggen. Jeg legger ikke ut bilder av andre uten samtykke (med mindre det er bilder fra offentlige arrangementer). Men den lille kule gutten med smokk, solbriller og andecap er en fin representant for slektstreffet.
 Mandag var det tid for å bli litt kjent i Kristiansand sentrum. Noe av det første jeg ser etter at bilen er parkert er dette huset. Ja, jeg synes alltid det er moro å se Frelsesarmeen når jeg er på reisefot.
På rusletur mot Bystranda skulle disse fire fotograferes. De to minste fant sin egen vri på poseringen...
Dina overvant sitt snev av vannskrekk i plaskebassenget hjemme. Kusine Linda sørget for å vise henne at det ikke er noe farlig å bade. Og resten av ferien var Dina et eneste stort smil hver gang hun fikk anledning til å vasse eller bade. Her på Bystranda sammen med Bestemor Sigrid.
Tirsdag sto Dyreparken for tur. Der gikk vi sammen hele gjengen i begynnelsen. Og samlet var vi da denne flotte løven viste seg fram. Men da de sprekeste la turen mot tigrene og ulvene, tuslet vi andre i retning Abrahavn hvor kaptein Sabeltann sitt skip var ventet. På veg dit gikk vi innom apene. Julius hadde en lat dag, og var ikke veldig interessert i å vise seg fram. Men en liten mini-ape tok seg tid til å posere en liten stund...
Nede ved Abrahavn valgte tante å stå i skyggen og passe vogna med lille Magnus, mamma og pappa fulgte Dina og Sebastian bort til havna for å vente på skuta. Og sånn etterhvert ble gjengen samlet igjen. Men da de andre var klare for tivoli og tømmerrenne og sånt var jeg sliten, og ringte etter fetter Arvid som hentet meg.  
På Høvåg caming sørget Arvid og Liv for at jeg fikk hvilt føttene. Og etterhvert kom Sigrid, Linda og Kristian for å hente meg. Da fikk vi servert nydelig grillmat. Og utpå kvelden ble det en liten rusletur rundt på plassen. En tur nedom fjæra ble det også. Og det er noe spesielt å kjenne lukta av sjø og saltvann.
Onsdag gikk ferden til kusine Torhild. Der ble vi hele dagen. For trønderske landkrabber var det nesten som å komme til et paradis. Sol, varme og basseng i hagen. Det ble hopping, ballkrig, svømming, latter og moro. Lille Magnus fikk på seg badebleie og testet vannet sammen med Bestemor og Linda. Håper han blir vant til å bade allerede som liten.
Sebastian hadde mer enn et snev av vannskrekk. Men iløpet av den dagen fant også han ut at vann er moro. Hurra for gutten vår!
Selv hadde jeg ikke med meg badetøy. Hadde ingen planer om å bade. Men fristelsen ble for stor, så til slutt hoppet jeg uti bassenget med T-skjorte og capri på. Og neste sommer skal det investeres i badedrakt. For dette var moro!
Torsdag reiste resten av trønder-gjengen hjemover. Og jeg flyttet fra fetters hus for å tilbringe feriens siste dager hos Natalie og Thomas. Noe av det vi brukte tid på der var å spille Kubb. Mye moro med noen treklosser. Jeg hadde også et par dager hvor jeg var ute sammen med gode venner. Blant annet var jeg på en båttur som skal få et eget innlegg.

2 kommentarer:

  1. Fin oppsummering av kosedager med familie her på sørlandet <3 Og fine bilder :-)

    SvarSlett
  2. Flott oppdatering og fine bilder fra en finfin tur :-)

    SvarSlett