tirsdag 15. juni 2010

Suksessterte

Jeg baker stadig suksessterte til ulike feiringer. Og jeg har blitt oppfordret til å legge ut oppskriften på den. Og det gjør jeg med glede. Det er ingen hemmelig oppskrift jeg har.

5 eggehvitter
300g melis
250-300g malte mandler
1ts bakepulver

Eggehvittene og melisen piskes stivt. Bakepulveret blandes sammen med de malte mandlene, og røres deretter forsiktig sammen med eggehvittene og melisen. Oppskriften passer til springform på 22cm eller 24cm.
Stekes på 180 grader i ca en halv time (tiden varierer fra ovn til ovn, så sjekk med kakestikke før kaka taes ut av ovnen).

Krem:
5 eggeplommer
100g sukker
1dl fløte
100g smør (margarin kan brukes, men blir ikke like godt på smak).

Eggeplommer og fløte røres sammen og siles (slik at hinner og tråder i eggene blir fjernet). Eggeplommer, fløte og sukker kokes opp ved svak varme og konstant røring. La det småkoke i ca 1 minutt, og tilsett smør. La kremen avkjøles og stivne før den smøres på kaka.

Lykke til!

Ps: jeg beklager kvaliteten på bildet, men jeg har aldri tatt bilde spesielt av suksessterten. Så jeg måtte beskjære et bilde av et helt kakebord...

1 kommentar: