Torsdagens middag ble dels hentet fra fryseren. En boks hjemmelagete kjøttboller ble tatt opp og varmet i stekepanna. Med kokte poteter, brokolli og tyttebær til, ble det en deilig middag. Kjøttbollene er laget etter denne oppskriften som jeg en gang har fått fra en nettvenninne. Og jeg kan bare anbefale den på det varmeste. De kjøttbollene er helt nydelige.
1/2 kg karbonade,- eller kjøttdeig
1-2 ts salt
rikelig grovmalt pepper
2 små kokte poter, finrevet ( samme mengde potetmospulver funker også fint, men la det svelle i vann eller melk)
1 liten finrevet løk
vann til passe konsistens
evt 1 egg (kan sløyfes)
bland karbonadedeig og salt og la det blandes godt før du har i resten av ingrediensene.
Form til små kjøttboller, og stek (jeg lager alltid en diger posjon og steker de på brett i stekeovnen)
Disse smaker litt sånn "svenske kjøttbullar, og kan fint tilsettes andre ingredienser for annen smak, f. eks hvitløk, syltet parika, chili, cummin o.s.v.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar